Många av oss är noga med att desinficera vårt skräp och våra kök, redskap och mat, badrum och dusch, men hur är det med vitvaror? Desinficerar man apparater? Vad säger experterna på det bästa städföretaget?

Här berättar vi om du bör desinficera vitvaror, samt vilka argument som ligger bakom detta svar. På så sätt kan du vara i linje med experterna på det bästa städföretaget. Dessutom har du förstås fördelen att minska risken för infektioner från bakterier, virus, svampar, parasiter med mera.

Ja, hushållsapparater kan också desinficeras.

Du bör veta att hushållsapparater, liksom alla andra ytor, också kan bli en gynnsam yta för tillväxt av mikroorganismer. Eftersom de är tillverkade av plast eller metall kan patogener växa snabbt om de inte rengörs ofta.

Oavsett vilken typ av yta det är, om förhållandena är gynnsamma kan skadliga organismer föröka sig snabbt och därmed öka risken för sjukdom. Så ja, svaret är att du bör desinficera alla typer av ytor, även apparater.

desinficera

Anledningar till att desinficera dina apparater

1) Färre virus, bakterier, svampar och parasiter.

Det första du bör veta är att desinficering av ytor medför en minskning av antalet färre organismer på ytan. Detta innebär att det kommer att finnas färre insekter på dem.

När du passerar ett desinfektionsmedel som det som används av ett städföretag kommer virusen, bakterierna, svamparna och parasiterna att dödas av kemikalierna. Så du kommer att ha färre potentiella mikroorganismer som kan utlösa en infektion eller sjukdom genom att vara i kontakt med dem.

2) Längre hållbarhet

Tro det eller ej, men användningen av rengöringsmedel bidrar till att förlänga mikroorganismernas och deras ytors livslängd. Tillsammans med desinfektion går de hand i hand med rengöring av dem, vilket bidrar till att minska slitage orsakat av smuts.

Med andra ord kan du säga adjö till att till exempel plast slits snabbare eller att stål blir fläckigt. På så sätt kommer du att ha dina apparater i mycket bättre skick längre, så att du inte behöver lida för att de ser gamla ut eller inte längre fungerar.

3) Snyggare utseende

En av de största nackdelarna med att inte rengöra dina vitvaror ofta är att de kommer att se gamla ut. Tänk vad som händer med en smutsig plast som ser fläckig eller gul ut Det ger ett utseende av att vara gammal och sliten!

Det är därför mycket viktigt att rengöra och desinficera dina apparater ofta för att få dem att se mycket nyare, väl underhållna, rena och välskötta ut. Detta är mycket viktigt, särskilt i företag, eftersom utseendet här kan översättas till företagets hygieniska image.

4) Adjö dåliga lukter

Enligt städföretaget vi var i kontakt med, iShine i Stockholm, så säger de att om du någonsin har varit hos tandläkaren har du förmodligen märkt att bakterier och mikroorganismer kan översättas till dåliga lukter. Detta beror på att mikroorganismer kan generera negativa aromer som till exempel lukten av nedbrytning eller smutsig och fuktig.

Att desinficera dina ytor och apparater är därför ett bra sätt att bekämpa de dåliga aromer som de kan behålla. Som med kylskåp till exempel, som tenderar att bära negativa aromer. Genom att eliminera virus, bakterier, svampar och andra patogener i dem kommer källan till dålig lukt att lösas upp.

Några som också är duktiga på det med miljövänliga tips är MinBaby.se och TryggMax.se

Läs även min artikel om tips hur man tvättar med hälsa i fokus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *